Välj dahliaknölar

September 26, 2021 by No Comments

Den är också populär bland många ungdomar på grund av dess vackra färg och form. Dahlia är på modet inte bara i vaser utan även i trädgården. Låt oss börja leta efter dahlian som kommer att blomma nästa år.
Dahlia är tillbaka. Blommorna kommer helt klart tillbaka. Unga människor upptäcker många färger och former. De köper dahlior i vaser, men de köper även knölar i trädgården. För närvarande exporteras cirka 80% av dahliaknölarna till USA för professionell handel. Men under de senaste två åren har dahlia varit på frammarsch för konsumenterna. Konsumenter väljer den bästa färgen för sin trädgård genom visningsträdgården och internet. Du kan enkelt köpa knölar genom nätbutiker.
Rene hänvisar till nyhetsserier som Dusty Beauty, Bacardi, Molly Raven (ja, namnet på dottern till Sara Raven, en berömd brittisk blomsterstylist). Konsumenter kan titta på knölarna och köpa direkt från producenter/exportörer via webbplatsen Ilovedahlia.com. Garanterad kvalitet.
Vad ser du? I september 2021 blommade nästan 200 arter av dahlia runt Keukenhof-slottet. En vacker dahliasöm skapades med Clusius College (Blomster & Design). Innehåller en dahliastol som låter dig ta selfies eller stora hjärtan för att ta romantiska bilder. Det var en vacker bild tagen här mot slottets bakgrund.
Showtuin / The Tulip Barn skapades också för att ta vackra bilder på Instagram. På olika ställen har funktioner placerats under dahlian för att göra det attraktivt att ta bilder. Det finns mer än 400 typer av dahlia, som du också kan njuta av här.
Export Fred de Meulder
Dahliauppfödare och exportör. Dahlia letar sig runt i världen. Fred van Meulder Export säljer dahliaknölar inte bara till konsumenter utan även till återförsäljare, återförsäljare, nätbutiker, offentliga grönsaksförvaltare och producenter av snittblommor. På utställningsgården kunde jag se urvalet och skriva ner namnen på de sorter du gillar mest. QR-koden på skylten var lätt för honom.
Dahlia för trädgården
Jag är ett stort fan av dahlia och det finns flera sorter i trädgårdens samlingsplats. Den stora fördelen med dahlia är att du kan samla blombuntar från samma växt under hela säsongen. Växten fortsätter att blomma. Dahlia blommar från sommar till sen höst.
Dahlia som snittblomma
Du gör de vackraste buketterna av dahlia, speciellt när du kombinerar olika sorter. Du kan göra en vacker bukett med sommarblommor som zinnia, cantobrom och alstroemeria. Men lägg de enskilda dahliorna i en liten vas. Formen på blomman kommer fram väldigt bra. Variationen av dahlia är enorm. Från liten pompongdahlia till superstor som en tallrik. Blommorna i vasen räcker här. Dahlia har pollen. Enstaka pollen innehåller pollen, som attraherar många bin och fjärilar. Dahlia på vintern
Om det är lättare för dig, köp en ny dahliaknöl till våren. Men du kan också vara med dem. Efter blomningen skär stjälken till ca 20 cm. Ovan jord. Ta bort knölarna från marken strax innan åldringsperioden börjar. Knölar kommer in, de gillar inte frost. Låt det torka en stund. De förvaras bäst i lådor med lätt torr torv eller krukkompost. Fukta inte eftersom det kan växa mögel. På våren växer knölarna igen och kan planteras om i trädgården. På så sätt kan dahlian hålla i flera år. Jag köper från nya sorter varje år. Så du har något nytt i din trädgård varje år.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *