Gräsmatta-Höstgödslingstid

September 13, 2021 by No Comments

 

Den välskötta gräsmattan är så gott som fri från mossa, ogräs och kala fläckar. Men vad är en välskött gräsmatta?
Du behöver gödsla gräsmattan regelbundet året runt. Det är viktigt att underlaget är i gott skick. De viktigaste är undergrunden och rötterna. Om du har bra rötter kommer din gräsmatta att återhämta sig snabbt efter åldringsperioden. Strö pellets och välj en speciell gräsmatta gödselmedel. Detta säkerställer en stark rot.
Läs även följande tips för att undvika torvproblem.
Tips för grönt gräs-grönt gräs
Hur förebygger man problem med gräsmattor som mossa, ogräs och ojämna gräsmattor? När och hur man klipper och vad man ska göra för att behålla en vacker grön gräsmatta.
1. Lite tid
Trots allt en vacker gräsmatta!

Om du har gräs eller gräsmatta i din trädgård kommer naturen att föra dig närmare. Många tänker på många jobb när de tänker på grönt gräs eller grönt gräs. Inte så sant. Om du klipper då och då, applicerar kalk en gång om året och gödslar gräsmattan flera gånger om året, så hittar du en vacker grön gräsmatta framför dig året runt. Det viktigaste på gräsmattan är under marken! Roten är den viktigaste. Om du tar hand om underlaget behöver du inte oroa dig för mycket på marken. Det finns inga fler platser för ogräs eller mossa på den rotade gräsmattan. Basen upptar redan denna plats. En väl rotad gräsmatta tar också upp mer näring från gräsmattan. Detta håller gräsmattan i gott skick och mindre mottaglig för torvproblem.
Bra rotsystem
Att ta hand om sina rötter är lika viktigt som att ta hand om sina gräslöv. Du kanske inte kan se dem, men rötterna är grunden för din gräsmatta.
Om du tar väl hand om rötterna har du små eller inga problem med ogräs och mossa. Rotade gräsmattor är hälsosammare och mer miljövänliga. Titta under din gräsmatta. I frisk torv bildar den en tät uppsättning rötter. Det är logiskt att det inte finns mer plats för ogräsrötter. Bli av med ogräs i tid och håll dem utom kontroll.
2.2. Gräsmatteunderhåll
Du behöver bara bleka en gång om året. Detta görs genom att spraya kalkkorn i november/december eller januari/februari. Det förhindrar naturlig försurning och rötterna tar upp näring bättre. Fördelen med extra magnesium är att du får det gröna gräset snabbare.
Växter behöver mat precis som människor. Det gäller även växterna på din gräsmatta. I mars eller april, ge din första present med hjälp av sprutning av halmgödsel. Väljer du ett ekologiskt livsmedel fungerar det i 3 månader och du kan ge en andra dos runt juni eller juli. Sedan kommer detta att fungera igen i 3 månader till hösten.
Om du vill boosta gräsmattan ännu mer under den hårda vintern, spraya den speciella höstgödseln igen på hösten. Den innehåller ytterligare kalium, vilket gör gräsväxter svåra på vintern. På våren kan du dra nytta av detta med mindre risk för mossa och ogräs.
Spridare
Fåglar i gräset För små gräsmattor kan du enkelt spraya granulatet för hand. Om gräsmattan är lite stor, överväg en spridare. De finns i stora och små versioner. Fördelen är att gödseln kan fördelas jämnare. Spridare används också ofta för att spraya kalkkorn, frön eller vägsalt.
luft

Det är möjligt att förorena jorden med en jordkratta, men om jorden kan gödslas tillräckligt med lämpliga bakterier, finns det inget behov av att behandla jorden.
domstol

Elektrisk gräsklippare
Du måste klippa den, men nu för tiden är den också väldigt lätt att klippa. Detta kan göras manuellt eller med en cylinderskärare. Det är redan enkelt med en elektrisk gräsklippare, men med en robotgräsklippare behöver du inte klippa själv.
Cylindrisk gräsklippare: En cylindrisk gräsklippare är en gräsklippare som du måste jaga och skjuta. Fördelen är att den kan vikas till små hörn. Detta är ofta den perfekta lösningen för små lador och små gräsmattor. Bra som övning

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *